Kompanija Mašinac d.o.o. Kraljevo osnovana je 1989. godine, kao privatno preduzeće za trgovinu na veliko i malo, prvenstveno građevinskim materijalom. Uspešnim radom smo već u prvim godinama rada stvorili uslove za proširenje obima poslovanja i delatnosti, tako da od 1995. u svom sastavu imamo i fabriku opekarskih proizvoda "Resava".

Dobrom organizacijom poslovanja zatečenu proizvodnju u toj fabric udvostručili smo već u prvih nekoliko meseci. Od 2008. godine počinje period investicionih ulaganja u rekonstrukciju i modernizaciju tehnološke linije, čime smo stvorili uslove za povećanje kapaciteta proizvodnje, i što je još važnije, poboljšanje kvaliteta samih opekarskih proizvoda.

Ulaganjima od preko 7 miliona evra stvoreni su uslovi da fabrika “Resava” u Svilajncu postane jedna od Sirovinska baza za proizvodnju nalazi se neposredno uz fabriku i sastav gline je veoma dobar, što ob modernijih fabrika opekarskih proizvoda u Srbiji, koja dnevno može da proizvede preko 400 tona robe. ezbeđuje odličan kvalitet gotovih proizvoda.

Savremena tehnologija u proizvodnji omogućava povećanu produktivnost, ali i značajna unapređenja u organizaciji posla i kvalitet samih proizvoda. Ipak, najvažnija investicija svih ovih godina bila je u same ljude i zahvaljujući tome što smo stvorili jak tim posvećenih profesionalaca uspeli smo da prebrodimo sve izazove poslovanja poslednje 3 decenije. Sva ispitivanja naših proizvoda ocenila su ih najvišim ocenama, jer mi svoje višedecenijsko iskustvo i poznavanje modernih industrijskih sistema stavljamo u službu tehničkih i ekonomskih zahteva naših klijenata. Želja nam je da takvih zadovoljnih klijenata imamo širom regiona, kako u Srbiji, tako I u Makedoniji, Rumuniji, Grčkoj i Crnoj Gori.

Zoran Milašinović

CEO & Osnivač

Nema kompromisa sa kvalitetom i datom rečju, sve ostalo je stvar dogovora. Naš plan je da se u funkcionalnom smislu zaokruži proizvodnja opeke koja nudi odgovor svim segmentima najzahtevnije građevinske industrije.
Moderna i tehnološki savremeno opremljena proizvodnja u kojoj će uvek biti mesta za inovacije i inovativne ljude. Naši klijenti moraju biti zadovoljni koliko i naši zaposleni, to je ideja od koje se ne odustaje. Ne nakon ovoliko godina.
Proširenje kapaciteta, zanavljanje asortimana i pružanje odgovora na nove zahteve u građevinskoj i pratećim industrijama. Na tržištima na kojima učestvujemo zanimaju nas samo liderske pozicije, a svim drugim tržištima bismo da pružimo primer odgovornog i održivog razvoja.

Ukratko

1989

Osnivanje

Osnovana je kompanija Mašinac d.o.o. Kraljevo kao privatno preduzeće za trgovinu na veliko i malo, prvenstveno građevinskim materijalom.

1995

"Resava"

Uspešnom transakcijom kapitala u sastav kompanije dolazi i Svilajnačka ciglana, fabrika opekarskih proizvoda koja danas čini okosnicu razvoja čitavog privrednog društva.

1998

Udvostručena proizvodnja

Veštom poslovnom politikom i racionalizacijom procesa i poslovanja udvostručili smo broj opekarskih jedinica

2004

Među liderima

U vreme početaka ekspanzije građevinske industrije naša kompanija se nalazi među samim liderima u proizvodnji opeke sa tendencijom povećanja proizvodnje i plasmana na inostrano tržište.

2008

Investicije

Ulaganjima od preko 7 miliona evra u opremu i osavremenjivanje procesa proizvodnje stvaramo tehnološke mogućnosti za proizvodnju preko 400 tona proizvoda dnevno.

2016

Transformacija

Formatiranjem u novo privredno društvo koje je nasledilo sve najbolje od osnivača kompanije Mašinac NM84 doo preuzima obavezu da osvevtli budućnost savremene industrije opekarskih prozvoda

Inovativan dizajn proizvoda za najviše zahteve u građevinskoj industriji.

Tržišta

Customize ManuFactory

Color Scheme

Header Sticky